За блата:
За пълнежа:
Сварете картофите (без да ги белите). След това обелете и намачкате добре, добавете брашното и добре омесете. Направете кладенче в центъра, добавете яйцето, разтопеното краве масло, настърганото сирене, сол, черен пипер и маята, предварително разтворена в топло мляко. Замесете меко тесто, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса ( за около 2 часа или докато увеличи обема си два пъти).
Разстелете тестото в намазана с масло тавичка или форма за пица така, че да се покрие дъното и стените. В купа разбийте яйцата с млякото и добавете ситно нарязаната шунка, накъсаното на малки парченца топено сирене, сол и черен пипер и много добре разбъркайте. Изсипете върху тестото, посипете отгоре с настъргания кашкавал и запечете във фурна за около 20 мин.